Filistin'e destek mitinginde zehirlendiler

Konya'da Filistin'e destek amaçlı düzenlenen kermese katılan ortaokul öğrencileri kermeste yediklerinden zehirlendi. 10 öğrenci hastaneye kaldırılırken yine zehirlenme belirtileri gösteren yaklaşık 50 öğrenciye de kermese gönderilen ambulanslarda müdahale edildiği öğrenildi.

Filistin'e destek mitinginde zehirlendiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’ndeki özel bir eğitim merkezinde meydana geldi.  İddialara göre özel eğitim merkezi’nde Filistin’e destek amaçlı kermes düzenlendi. Bu kermese katılan aynı mahalledeki bir ortaokul öğrencilerinden yaklaşık 60 öğrenci kermeste yedikleri gıda ürünlerinden sonra bulantı ve kusma şikayeti yaşadı. Olay kısa sürede sağlık ekiplerine bildirildi.  Kısa sürede okula gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde öğrencilerin gıda zehirlenmesi yaşadığı ortaya çıktı.

Filistin'e destekmitinginde zehirlendiler

10 öğrenci ambulanslarla bölgedeki bir hastaneye sevk edildi. Hastanede yapılan müdahalelerin ardından 10 öğrenci taburcu edilirken benzer şikayetler yaşayan yaklaşık 50 öğrenciye ise okula gelen ambulanslarda sağlık görevlileri müdahale etti.  Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre; 127’ye yakın öğrencinin düzenlenen kermese katılım sağladığı, bu öğrencilerden gıda zehirlenmesi belirtileri gösteren 10 tanesinin hastaneye kaldırıldığı, 60 öğrencinin gıda zehirlenmesi belirtisi yaşadığı bilgisi verildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi

Filistin'e destekmitinginde zehirlendiler

Bakmadan Geçme